Hoelang zal de batterij van mijn e-step of e-bike blijven werken ?

Van dag tot dag : Dit hangt sterk af van de capaciteit van de batterij, en ook van andere factoren zoals de kwaliteit van de cellen, de manier waarop ze gebruikt en onderhouden is, en de omstandigheden waarin ze werd gebruikt. De door de fabrikanten aangeduide levensduur is in het algemeen gebaseerd op gebruik in ideale of labo-omstandigheden, je moet ze sus met een korrel zout nemen.

Voor de totale levensduur van de batterij alvorens ze vervangen moet worden : Het merendeel van de batterijen van steps en elektrische fietsen zijn lithium-ion-batterijen. Het gaat om dezelfde basis-technologie dan deze van telefoons en de huidige draagbare PC’s.  Ze hebben een lange levensduur en lijden niet onder het zogenaamde ‘’geheugeneffect’’.

Ter informatie, het merendeel van de lithium-ionbatterijen kan je 1.000 keer laden alvorens je de prestaties ziet dalen.  Dit kan variëren van fabrikant tot fabrikant en de kwaliteit van de cellen in de batterij, hoe je de batterij gebruikte en of je de richtlijnen volgt om de levensduur van je batterij te verlengen.